Sunday, 11 December 2016

Throw Back:Minggu Terakhir Di Sekolah

Assalamualaikum!Hoho....sebab Fiqah bosan,Fiqah nak buat throw back..Tapi sebelum tu....afiqahmk2002<------my instagram account!

Hari Ahad:Pagi yang biasa.

Tiba-tiba.....
Nisa':Wei,monsieur suruh turun bilik perancis.Hias bilik!

So budak2 perancis(girls)turunlah...habis semua benda buang,ganti ngan yang baru..Like,bilik tu dah sedekad tak dihias.

Fiqah ngan Nina pun cadang nak hias siling 😂Hambek ko...Penat duh...kena panjat meja.And saat itu Fiqah rupanya boleh tahan gayat juga.
So tiba waktu rehat..makan2 tiba2 ada senior bagitau kena pi surau...ada ceramah lagi...😑Pastu..tiba budak laki offer nak tolong

 Ya Allah,tolonglah!Jangan tunjuk sangat nak leap pi surau.Dasar pemalas.So apa lagi,kami girls buat plan.

 "Okey,korang tolong buang sawang,mop dan sapu lantai,pastu tolong lekat hiasan yang Fiqah dan Nina buat."

 Dan diorang semua like...arghh!!!Tapi sebab x nak pi surau punya pasal,diorang pun okeylah.

Tiba-tiba,Madam J mai..😱

"Ni buat apa ni?Kenapa kamu semua tak pergi surau?"

"Kami kena hias bilik.Monsiuer suruh."

"Ni kalau budak perempuan sahaja buat boleh?"

"BOLEH!"

"Hah,korang budak laki,pergi surau cepat."

Pakat2 tarik mulut muncunglah budak laki.Haha,x leh lawan madam J.

Hampir seharian menghias,siap juga.Tapi x sempat nak tangkap gambar bilik perancis.Bateri kamera habis😂😂

Memang penat gila ahh....dahlah petang tu ada pesta tanglung pulak.Fuh,memang penat ahh...Nasib baik dapat johan dalam pesta tanglung.Boleh nampak muka bahagia kami di gambar atas.

Tu jelah nak habaq....Byebye...Jgn lupa follow insta Fiqah(JK)

No comments: