Thursday, 28 April 2016

Friday, 22 April 2016

Kau Ni Memang @!#$*^@

Assalamualaikum semua!Sihat dak?

Awat Fiqah tiba-tiba tulis macam tu sebagai tajuk entri ni?Sebab.......

Wednesday, 20 April 2016

Cekalnya Seorang Insan

Assalamualaikum.Lama juga Fiqah tak menaip kat sini....Biasalah,budak asramalah katakan.Well,hari ini Fiqah nak cerita sikit pasal budak batch Fiqah.

 Fiqah kagum dengan dia.Dia memang baik dan rajin.Setiap hari Isnin & Khamis dia akan puasa sunat.Time kelas BAR,dia yang selalunya orang first masuk.Kelas pulak setiap petang bertugas walaupun dia tak bertugas.

 Dia bukannya orang senang.Ayah dia ada 10 jenis penyakit.Setiap minggu dia akan balik.Satu hari tu,ayah dia kena serang strok.Dia balik.Hari Isnin tu baru balik sekolah.Dan malam tu,kami buat tahlil.

 Ya,ayah dia meninggal pada 15 April.Hari Jumaat.Betapa untungnya ayahnya kerana meninggal hari Jumaat.Dan sejak malam tu,dia akan baca AL-Quran setiap prep malam.

Fiqah duk bayangkan kalau benda ni jadi kat Fiqah...Dahlah nak balik dah,pasti birthday ayah Fiqah pulak dah dekat.Orang punya tunggu nak balik sebab nak sambut,tiba-tiba korang dapat berita ayah korang dah meninggal.

Al-Fatihah....semoga ayahnya berada di golongan orang yang diredhai Allah