Sunday, 11 December 2016

Throw Back:Minggu Terakhir Di Sekolah

Assalamualaikum!Hoho....sebab Fiqah bosan,Fiqah nak buat throw back..Tapi sebelum tu....afiqahmk2002<------my instagram account!

Wednesday, 7 December 2016

2016

Assalamualaikum,semua!!!!

Cuti ni korang buat pa?????Fiqah di sini mereput kebosanan.

Bukannya apa...Fiqah rasa Fiqah rindu sekolah.Huhu T.T Setiap malam mimpi pasal batch.batch,batch.

 2016-Tahun yang memenatkan.Dengan PT3 tahun depan, dapat junior, kena bash sepanjang tahun, handle macam2 aktiviti bagai.But, it still the best moment in my life.

 Time budak perempuan kena bash bagai, budak laki batch still support.And when it come their turn kena bash, kami sokong dari belakang.2016, because of you our ukhwah became stronger.

 2016, sat je masa berlalu.Tahun depan dah PT3 T.T Anyway,all those memories in 2016 is an unforgottable time.The year we had a new principle,PK Hem & PK Koko.Stay up malam-malam untuk bergosip.Tertidur kat koridor time stay up.Taking care form 1.And a lot more.

2017,I will wait for you.There will be more things in your year.And it will be the reason our batch is getting better from this year.

That's all,byebye.

Thursday, 1 December 2016

Jom Sertai!!!!

Assalamualaikum semua!!!

Hoho,lama tak tulis kat blog ni...Well,Fiqah nak promosi pertandingan.

Monday, 4 July 2016

Sudah Bersediakah Kita?

Assalamualaikum semua pembaca yang kuit muit ini.

Huhu,siapa sangka dah 30 Ramahan dah....Huhu

Thursday, 9 June 2016

Sunday, 29 May 2016

Mimpi.........Seriously?

Assalamualaikum semua pembaca blog...

 Well,kalau cerita pasal mimpi,mesti yang pelik-pelikkan?So.........

Alkisahnya,pi kenduri kat somewhere I don't know.Then,duduklah kat tikar menkuang.Bila tengok depan...

 What?KB duk depan aku?Dahlah pakai baju batik.. -____- Then,tak ingat........(50% yang kita mimpi akan dilupakan)

 Then I went to a room that has my friends and a TV.......Bla,bla,bla,bla......nampak KB kena kejar dengan makhluk-makhluk yang boleh terbang dan hanya fantasi.Pastu,dia masuklah bilik tu.Bilik tu boleh kata macam tempat berlindunglah.............

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

So,maksud mimpi ni?Mungkin rindu sekolah kut?Rindu KB membebel kat depan setiap malam?Rindu kengkawan semua?Whatever.......

Tu jelah kali ni,sekian terima kasih


Saturday, 28 May 2016

What It Feel 3 Weeks Holiday...

Assalamualaikum.........

Well,3 minggu cuti?Freedom from school but not homework.... -___- Baru siap Math ja.So,seminggu duk rumah sorang-sorang..

Thursday, 28 April 2016

Friday, 22 April 2016

Kau Ni Memang @!#$*^@

Assalamualaikum semua!Sihat dak?

Awat Fiqah tiba-tiba tulis macam tu sebagai tajuk entri ni?Sebab.......

Wednesday, 20 April 2016

Cekalnya Seorang Insan

Assalamualaikum.Lama juga Fiqah tak menaip kat sini....Biasalah,budak asramalah katakan.Well,hari ini Fiqah nak cerita sikit pasal budak batch Fiqah.

 Fiqah kagum dengan dia.Dia memang baik dan rajin.Setiap hari Isnin & Khamis dia akan puasa sunat.Time kelas BAR,dia yang selalunya orang first masuk.Kelas pulak setiap petang bertugas walaupun dia tak bertugas.

 Dia bukannya orang senang.Ayah dia ada 10 jenis penyakit.Setiap minggu dia akan balik.Satu hari tu,ayah dia kena serang strok.Dia balik.Hari Isnin tu baru balik sekolah.Dan malam tu,kami buat tahlil.

 Ya,ayah dia meninggal pada 15 April.Hari Jumaat.Betapa untungnya ayahnya kerana meninggal hari Jumaat.Dan sejak malam tu,dia akan baca AL-Quran setiap prep malam.

Fiqah duk bayangkan kalau benda ni jadi kat Fiqah...Dahlah nak balik dah,pasti birthday ayah Fiqah pulak dah dekat.Orang punya tunggu nak balik sebab nak sambut,tiba-tiba korang dapat berita ayah korang dah meninggal.

Al-Fatihah....semoga ayahnya berada di golongan orang yang diredhai Allah

Thursday, 10 March 2016

SPM..........

Assalamualaikum!

Hoho...walaupun SPM dah lama dah keluar result,baru hari ni Fiqah dapat cerita pasai SPM sekolah Fiqah.

Well.....13 orang yang dapat semua A...Ibu bapa semua menangis kegembiraan...

Tapi,Fiqah ada cerita yang telah berjaya menyentuh hati Fiqah

Tahun 20**,SBPIKP

Rouhul namanya tak silap Fiqah.Dia dapat semua A...So,dia naiklah pentas ambik result.Tiba-tiba, dia lari pi belakang pentas dan menangis.

WHY???

Sebelum ambik result tadi, dia ziarah kubur mak ayah dia dulu...

Cuba bayangkan,first time masuk asrama,mak ayah ada.Ambik result PMR,mak ayah ada,Time ambik result SPM,tiada siapa pun.

Nak luah rasa gembira kat sapa?Nak menangis dengan sapa?Nak peluk sapa?Sapa yang nak naik pentas dengan kita?

Tahun ni dah ada mak form 3 meninggal.Al-Fatihah.Time PT3 nanti,tak dak ibu yang doakan dia.

Kesimpulannya,mati ajal rahsia tuhan.Tiada sesiapa tahu bila tiba masanya untuk meninggalkan bumi ini..

Friday, 15 January 2016

13 Januari,lahirnya sebuah....

Assalamualaikum....

   Pada tanggal 13 Januari 2015,sebuah bacth telah terbentuk.Bacth tersebut telah diberikan nama "Ambidexter Heritage' yang membawa maksud Warisan Berkebolehan.Ketua bacth merupakan Faris Akmal manakala penolong ialah Inarah.Ambidexter Heritage dianggotai seramai 78 orang.

   Pada 13 Januari 2016,mereka telah mengadakan sambutan ulang tahun ke-2.Mereka menerima pelbagai hadiah.Antaranya,terpaksa menyusun kerusi dewan.Mereka terpaksa menunggu pelajar tingkatan 1 menyelesaikan aktiviti di dewan dahulu.Selesai sahaja menyusun kerusi,mereka pulang ke asrama dengan segera kerana sudah lewat.Mereka bertungkus-lumus mengemas bagasi kerana keesokkan harinya,mereka akan pulang.

 Okey....malas nak buat karangan pasal bacth Fiqah.Lain kali jelah buat.Geram jugak sebab hari tu tak leh nak berseronok.Dah lah kena kutuk lagi.Haish....form 1 bukannya baik sangat pun(geram ni...... >:(

Haha...tu jelah nak tulis.Sory tau.Nanti Fiqah akan entri panjang sikit

Friday, 1 January 2016

Part 3:Ambidexter Heritage 1519

Assalamualaikum semua...

Fiqah nak bagi soalan kat korang semua...Pada tanggal 2 Januari,3 makhluk Allah telah dilahirkan.Siapakah mereka

a.Inarah
b.Fadlan Hazim
c.Amal
d.semua di atas

Okey,korang semua tahu kan jawapan dia,so Fiqah takkan bagi tau....and hari ni balik asrama.Yeah tepuk tangan untuk diri anda

So...alkisahnya di kelas 1 Ikhlas.

Part 2:1 Ikram & P2B1

Assala,ualaikum

Hehe,hari tu Fiqah berhenti cam tu ja kan?So,nak sambung.HOHOHOHOHO

Well,cuma nak cerita pasal kelas 1 Ikram dan dorm P2B1.

Guru kelas,Pn.Aishah yang suka cerita pasal Add Math

Pn.Suppiah,cikgu BM yang paling terbaik pada abad ini.

Pn.Asmaniza,siap-sedialah dengan pelbagai tugasan yang mencabar minda korang tentang Geografi

Cikgu Zai,pastikan nota siap or else.....