Thursday, 23 October 2014

Faiz & Fiza-Ep 6

Ep 6=Jatuh

 Kelihatan Faiz sedang mengayuh basikalnya.

Khalid:Faiz,tunggulah!
Faiz:Awak ni,cepatlah.
Khalid:Saya penatlah.Basikal saya rosak.
Faiz:Eleh,cepat naik basikal aku.Aku bawa hang jalan-jalan.
Khalid:Amboi,larat ke?Aku ni berat tau.
Faiz:Mestilah boleh.Ringan,berat semua aku bawa.
Khalid:Ye la,aku naik ni.
Faiz:Jom!Aku nak cari pasal dengan Fiza.
Khalid:Hmm,Fiza lagi.

Thursday, 9 October 2014

Feeling Nothing

Assalamualaikum semua.

 Hari ni Fiqah rasa boring.Nak pergi shopping hari ni.Tapi kena pergi malam-malam.Kakak ada tuisyen sampai petang.Yela,PT3 sudah hampir.

 Malam nanti,ayah dan adik lelaki Fiqah tengok bola dekat stadium manakala Fiqah dan yang lain pi shopping tak ingat dunia.Bukannya apa,minggu depan Fiqah tak boleh shopping.Ada lawatan.Sebab tu Fiqah nak shopping jugak hari ni.

 Oh ye,blog Fiqah dah berubah 96.9%.Kalau yang follow Fiqah jangan fikir tersilap blog.Bye.

Wednesday, 8 October 2014

UPSR Habis!!!

Assalamualaikum semua pembaca blog ini!

 Fiqah hendak ucapkan tahniah kepada Fiqah,Alya,Geng 6 jati,Tizz dan semua pelajar tahun 6.Hari ini kita telah merdeka!UPSR sudah habis.Macam tak percaya pulak.Harap-harap semua dapat 5A dalam UPSR.

 9/9 hingga 9/10 kita berjuang.Sebulan kut.Jadi memang happylah dapat merdeka dan balik awal.Tapi kelas Fiqah balik lewat sedikit.Kenapa?

 Kelas 6 Jati membuat jamuan kecil untuk seorang budak.Siapa budak tu?Dia tu lelaki,rakan sekelas Fiqah sejak darjah 1,2 kali show off dan sangat poyo.Kenapa hendak buat jamuan untuk dia?Sebab dia nak pergi ke UK.Mak dia sambung belajar.

 Jadi 1/4 budak 6 Jati makanan.Ada cupcake,cheese biscuit,kuih dan macam-macam.Tapi Fiqah makan sikit je,kenyang walaupun tak makan dekat kantin tadi.

Monday, 6 October 2014

Kepentingan akrib Blog

 Assalamualaikum semua.Hari ini fiqah hendak bagitau kepentingan akrib blog.Apa itu akrib blog?

Thursday, 2 October 2014

Koir VS Koir!

Assalamualaikum semua!

Hari ni hari yang happy untuk Fiqah.Hari ini SK Bandar Baru S..... telah mengadakan pertandingan koir.Kumpulan Fiqah nyanyi lagu Ella.