Saturday, 14 December 2013

Sekolah bukan kolah

Assalammualaikum!>__________<

Hari ini happy sangat sebab esok pi sekolah!!!!!!!!!!Ada kelas tuisyen.Biasalah,tahun depan UPSR.Rindu gila kat sekolah sampai dibawa kemimpi.Cakap pasal mimpi,ngeri ingatkan semua tu.O____O.Baju dah dikeluarkan.Saja,buat persediaan awal.Nanti bila bangun,taklah kalut nak cari baju.Dahlah,ayah dah suruh tidur.Tak pasal-pasal kena tinggal.Bye,bye,bye,bye,bye,bye,bye,bye,bye and bye!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, 8 December 2013

Mimpi lagi O_o

Assalammualaikum.

Hari ini nak cerita tentang mimpi.Kelmarin mimpi pi kafa.Awat pelik sangat mimpi aku ini.Aku tak perlu pi kafa lagi.Dah lah belajar dekat Air Asia 0-0 Pastu ada budak buat teladan buruk.Tak leh cerita sebab buruk sangat perbuatannya tu.Kalau boleh,rasa macam nak rotan je.Ustaz dalam mimpi kita tu bukan buat apa pun.Duk tengok je.Dahlah tak kenal sapa ustaz tu.Pastu tetiba ada suara cakap"Cepat,kita mesti jumpa GG dengan CN blue :'''''''( Rasa macam nak nangis je.......

 Dahlah,takut nak cerita.Dah lah banyak kali mimpi benda pelik.Mimpi pi paris sekali lagi lagi bagus.

Takder Tajuk

Assalammualaikum^.^

Apa khabar korang semua?Hari ini rasa seronok sangat kerana dapat laptop lama ibu kami.Sekarang saya tengah menulis blog mengunakan laptop ibu.Masa pergi KL hari tu,dapat buku komik>_<Rasa menyesal kerana maklong kami bagi bawa balik komik lain.Tapi kami menolak.Tak mengapa,boleh baca bila pergi KL lagi.Pastu saya beli buku nota Rilakkuma bear.Comel!Minggu depan pergi kelas tambahan disekolah.Rindu sangat dekat sekolah sampai mimpi pergi sekolah.Hahaha...pelik betul mimi tu sebab ada budak darjah 6 2013.Patutnya masuk sekolah menengah dah.

Ok,itu jelah petang ni.Selamat tinggal.


Wednesday, 4 December 2013

Bilik idaman


http://themaisonette.net/wp-content/uploads/2012/10/Cute-kids-bedroom-design-2.jpg
Assalammualaikum!Hari ni nak cerita tentang bilik idaman.Cantikkan bilik di atas.>.<Sesuai tak untuk saya?Sebenarnya saya dah ada idea untuk bilik saya.

 1.Sebuah katil bujang
 2.Meja solek putih
 3.Almari putih
 4.Meja belajar berserta kerusi putih
5.2 buah kerusi hitam
6.Rak buku 2 tingkat dan rak buku biasa putih
7.Karpet berwarna hitam
8.Tong sampah.
Itulah bahan-bahan.Hahahaha.Saya sebenarnya nak bilik tema blink(blue+pink)Tapi tukar jadi black and white.;)Banyak bilik comel yang saya dapat kat google.Selamat tinggal!!!!^.^




Monday, 2 December 2013

Kisahku di KL

Assalammualaikum,hari duduk KL.Tadi pergi shopping di Aeon.Memang seronok tapi tak dapat cuci mata tengok novel:'( Orang lain sibuk cuci mata tengok beg-beg terbaru,baju yang terbaru dan macam-macam lain tapi saya pi cuci mata tengok novel.

Hari ini ayah dan ibu pi Sarawak.Djaga oleh mak saudara kami.Esok dia kata pergi shopping lagi!Kali ini pergi juga kedai buku POPULAR.Seronokkan.Ayah kami dah bagi duit untuk digunakan.Yang hanya dilakukan harus berjimat-cermat.Nanti bankrup.-_-

Ok,itulah je lah nak dikongsikan.Selamat bercuti!!!!!!!!!!!!1